tiistai 26. kesäkuuta 2012

Ötököitä ja sadetta...

Sunnuntaina oli tunti Darlingilla, ravipätkät meni ihan kivasti. Ravissa poni rentoutui ihan kivasti ja kulki reippaasti.
Tehtiin verkkana aluksi käynnissä pitkille sivuille pysähdykset ja peruutukset. Darli vänkäsi vastaan ja peruutti vinoon jos peruutti.. Oma käteni ei pysynyt tarpeeksi tasaisena ja en käyttänyt kumpaakin pohetta yhtä paljon peruutukseen. Mukava kun on kerrankin hevonen joka opettaa tällä tavalla.
Raviin siirryttäessä poni oli ensin vähän jäykkä ja oma käsi ei pysynyt tasaisena. Darling on siis sellainen, että se kulkee pää pystyssä jos käsi ei ole tasainen. Käden pitää olla erittäin tasainen, jotta se rentoutuu ja vastaa kuolaimeen. Pohkeilla ja istunnalla ratsastettava poni siis! Tehtiin pääty-ympyrällä taivuttelua sisäänpäin, meni oikein kivasti. Ja keskiympyrällä ulkotaivutuksia, nekin onnistu lopuksi hyvin! Super poni.
Ja sitten siirryttiinkin meidän mukavuusalueen ulkopuolelle. Ötökät tuli niskaan ja tehtävä vaikeentui.
Pituushalkaisijalle käynnissä ja opettaja sanoo kumpi laukka nostetaan -> nosto ja sen jälkeen siirtyminen laukasta käyntiin. Tulipahan taas asia jota täytyy reenata! Poni kyllä olisi tehnyt vaikka mitä jos itse en oisi jäänyt aivan pysäkille.. Oikean laukan nosto oli hankalaa.
Lopuksi nostettiin jompi kumpi laukka -> voltti siihen suuntaan että oli mytölaukka -> takaisin keskiympyrälle siirtyminen käyntiin laukasta. Nostetaan toinen laukka ja siihen suuntaan voltti ja takaisin pituushalkaisijalle ja siirtyminen laukasta käyntiin. Yksi ihan ok siirtyminen tuli, muut oli sellaista sähellystä, että huhuh...

Eipä ole kuvia tosta tunnista, yritän saada jonkun kuvailemaan kun menen Darlilla niin näette, että miten meillä menee.

Leksalla kävin tänään rungottomalla maastoilemassa sateisessa ilmassa. Jalassani tuulihousut ja kumpparit...
Meillä oli mukana Lekun tyttökaveri, Tuuli. Leksa raukka oli ihan tohkeissaan ja näytti Tuulille kuinka hän osaa ravata lujaa. Otettiin yksi ihan reipas ravipätkä. Tuulikin on lämminverinen jota kävin kokeileen tässä yksi päivä. Oli ihan mukava tammuska, jos sillä kävis välillä kans ratsasteleen.
Sitten tein vielä iltatallin ja huomenna 06:40 lähtee juna kohti Tamperetta. Leksalla on torstaina synttärit mutta juhlimme niitä vasta lauantaina Hannan ja Limpun kanssa kun tulen Tampereelta. Lauantai on myös viimeinen Leksan ylläpitopäivä mulla. :< Nyyhkis.. Onneks se ei (toivottavasti) mihinkään tuolta lähde, että voin sillä ratsastella ja sitä hoidella..

Lauantaina tulee sitten postaus Leksan 11 v. partyistä.

Lopputalvesta joku ihme kuva minusta ja Leksasta. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti