tiistai 6. maaliskuuta 2012

14. Ratsastelua

Varoitus, nyt tulee varmaan aika pitkä postaus...
Lauantaina leikkasin Leksan harjan kun oli niin epäsiisti, en siis kokonaan leikannut pois vaan lyhensin vähäsen. Siitä tuli vähän hassun mallinen niin siistin sitä joku päivä. Raasu  ihan nolona ku "polkkatukka". :)
Silmät sirillään ku aurinko paistaa.
Käytiin Ellin kanssa maastossa, Elli omalla hevosellaan Akulla ja minä tietenkin Lekulla. Oli tosi hieno ilma niin oli paljon moottorikelkkoja liikenteessä, meitä tuli kaksi kelkkaa vastaan, hevoset ei onneks pelänny mitenkään niitä. Minulla itellä vähän kammo kaikista nuista autoista ja mopoista yms. härveleistä kun viime talvena oltiin Hannan kanssa maastossa ja sitten tuli auto ahtaalla tiellä vastaan ja kummallakin puolella syvät ojat ja varmaan metri lunta. Limppu vähän alko pakittamaan ja Leksa sit meni vähän siitä paniikkiin ja pakitti sit ja käänsi perseensä tielle päin ja kun ahdas tie ja auto tuli aika keskellä tietä niin auto sitten törmäsi Leksan persaukseen ja Lekulle ei käynyt oikeastaan mitään, säikähti vaan, mutta auton kuski sit säikähti ja ajo ojaan + auton pelti rutussa, sivupeili irti ja joitaki muovinpaloja irti. Kuski sit tuli ulos autosta ja minä ja Hanna aivan paniikissa, samoin hevoset, ja alkoi sit meille räyhäämään, että onkos tytöillä vakuutukset kunnossa ja auto meni huonoksi yms. ei voinut kysyä, että kävikö meille mitään ja me sit vaan aivan paniikissa soitettiin Anulle (Lekun omistaja) ja Hannan vanhemmille ja mun vanhemmille. Anun mies sit tuli traktorilla vetämään auton pois ojasta yms.
Kaikkihan meni Lekun vakuutukseen, vaikkakin näinhän se ei ilmeisesti pitäisi mennä? Eikö hevoskolari lasketa jotenkin hirvikolariksi = kuskin vakuutuksesta? Muttajoo, siitä jäänyt sitten itelle sellanen kammo ohittaa Leksalla autoja tai muita härveleitä. Onko teillä kokemuksia näistä heppakolareista?

Kivikon Domino "Tomppa"
Kun tultiin maastosta niin lähettiin ajamaan Tompalla (kuvissa). Otettiin myös Latte mukaan, Latte on joku alle metrin säkänen rautias, tukkajumala poni. Käytiin rauhallinen käynti lenkki, mutta Tomppa ois halunnu mennä vaan lujaa ja yritti kokoajan hipsuttaa ravia ja Latte sitten pukitteli kokoajan ja mun oli hankala piettää sitä riimunnarun päässä kun piti samalla väistellä, että millon on takakaviot selässä.

Latte
Sunnuntaina pikkuveljeni (11 v.) ratsasti vähän aikaa Lekulla ilman satulaa ja minäki pikkusen aikaa. Pietettiin aika rento päivä, kun lauantaina sillä tuli tosi hiki maastossa.
Otettiin kanssa vähän rakennekuvia Leksasta, perseeseen vielä lisää lihaksia.. Btw. Leksan satulaa katto ratsastuksenopettaja ja se on epäsopiva, liian ahdas selästä niin joudun nyt menee aika paljon ilman satulaa tai rungottomalla ja INHOAN rungottomia, en osaa ollenkaan istua niissä ja ne pyörii ku puolukka pers****ä... Pitäs kengityski tilata ja Leksalla on hieroja 13 pvä....

Meikän edustus + tuuli housut x)
Ilonen ratsastaja, ei niin innokas hevonen.
Siinä muuten Leksan harja ennen leikkausta.. Ei kovin siisti?
Urpo-poni XD


Eilen kävin vaan juoksuttamassa Leksaa, herra vähän nakkas tyylikkäästi etukavioitaan kun ei ois enään jaksanu ravata. Sitä on videoki, mutta se on mun enon kännykässä, niin en sitä valitettavasti saa nyt tänne blogiin. :<

Ja tänään sit ratsastin varmaan pariki tuntia, yritin  mennä rungottomalla mutta ei siitä tullu mitään niin menin sit ilman satulaa. Leksalla oli hirviästi virtaa eikä mistään tullu mitään, oikiasti meni vaihteeks hermot ku en osaa ratsastaa.. Angst. Ei oo kuvia, onneks..... :p


13 kommenttia:

  1. Heii, joo Lopakan Petri käy meillä viikottain valmentamassa mua ja hevostani :)) Ja tosiaan asutaan hevosen kanssa Oulun kuivasjärvellä eli aika lailla samalla suunnalla ja aloin myös sun lukijaksi! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ainii tuo banneri on tosi hieno! Millä ohjelmalla oot tehny? Mun pitäs tehä uus, mutta oon nii avuton noitten ohjelmien kaa ettei siitä tuu koskaa mitää :DD

      Poista
    2. Kiitoksia! Juu olen tehnyt sen Photshopilla, voin tehdä myös sinullekkin jos kiinnostaa. :) Pete on käynyt meillä kerran valmentamassa ja nyt siis tulee käymään uudelleen.

      Poista
    3. Kiinnostaa kyllä jos vaan viittisit tehä! Oisko sulla vaikka meseä nii voisin lähetellä sulle jotain kuvia mitä haluisin siihen nii täs joku päivä vaikka? Ois tosi kiva juttu :))

      Poista
  2. On mulla mese, mutta en muista sen salasanaa. :D Jos pystyt laittamaan mulle sähköpostiin kuvia ( verddinen@gmail.com )?

    VastaaPoista
  3. joo mää laittelen, vaikkapa huomenissa, en nyt jaksa valkkailla hyviä kuvia, kiitos jo etukätee :))

    VastaaPoista
  4. Hieno blogi! Aika tyhmä autoilija tuo, ketä törmäsi hevoseen ja rupesi räyhäämään :/ Kivoja tekstejä/jakuvia oli kiva lukea! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus! Ja kuulosti aika pahalta toi autoheppakolari, onneksi ei sentään käynyt pahemmin. Ja hyvä että pääsitte nyt sitten mönkijöistä ohi ilman mitään välikohtauksia (---:

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia. :) Juu ei ollut mikään mukava autokuski.. :<

    VastaaPoista
  7. Ei ollu liian pitkä postaus! Tuo hevoskolari kuulosti pahalta, omassa tapauksessa hevonen olis saanut varmaan kamalat traumat eikä uskaltais ohittaa autoa kilometrin päästäkään :D Se kuski oli varmaan itseki järkyttyny ja rupes osaksi sen takia räyhäämään kun ei osannut muutakaan tehdä... mutta typerä autoilija silti, eihän se sun vika ole että arvaamaton eläin säikähtää yhtäkkiä!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista. Juu onneks Leksa on sen verran "rohkea" ettei pienestä hätkähtänyt. (Toi ei kyllä kuulostanut yhtään Leksalta, pikku-herkkis ;>)

    VastaaPoista
  9. Heii, laittelin sulle sähköpostiin niitä kuvia :)) Ja sulla on muuten väärä aika näissä, ei oo suomen ajassa, onko tarkotuksella näin? Siis näyttää kommentit ainakin väärässä ajassa, en sitte noista postauksien ajoista tiiä onko ne oikeet :)

    VastaaPoista
  10. Juu, teen sen bannerin vaikka huomenna. Ohops, niimpäs onkin, kiva kun sanoit, korjailenkin heti!

    VastaaPoista