tiistai 3. tammikuuta 2012

# 6. Kovaa kyytiä

Tänään 3.1.2012 ratsastin Lekulla ensin kentällä koulua. Olen vaihtanut Leksan kuolaimen kolmipalaan jossa on litteä keskiosa (ns. French Link), ennen sillä oli perus paksu nivel. Tätä uutta kuolainta Leku vähän ns. "välttelee", eli nostaa päätään ylös kun otan ohjat tuntumalle ja alan vaatimaan jotain.. Saattaa olla että vaihdan takaisin niveliin Tein muutaman laukannoston käynnissä ja taivuttelin ravissa. Tein aluksi sellaista harjotusta, että ratsastin ympyrää josta puolet ratsastin takapäätä sisäänpäin ja toisen puolen ulospäin.

Hanna tuli sitten käymään kentänlaidalla, kun oltiin suunniteltu että jokupäivä hiihtoratsastettaisiin myöskin Lekulla. Leksalla ei oo ennen hiihtoratsastettu, mutta onhan se ravihevosena ollut.. No Hanna sitten ehotti että kokeiltaisiin nyt sitten Leksalla. Oli ekaksi tarkotus pistää vaan valjaat ja jou toinen päivä sitten vasta vetää suksilla perässä, mutta kun Leku oli niin rauhallinen niin Hanna kävi sitten laittamassa minisukset jalkaan ja lähettiin. Mentiin vanhalle kentälle kun se oltiin juuri aurattu (uudella kentällä tunnit) ravailin sitten Leksalla kenttää ympäri ja Hanna tuli perässä. Kolmesti Hanna veti nurin ku Leksa vähän innostu ja ravas vähän reippaammin mutkatki. :D (Ratsastajalla ei mitään tekemistä asian kanssa.......)
Leksalla oli ratsastaessa uusi loimi päällä (Hööksin sini-punainn ratsastusloimi). Tuli sille vähän hiki, mutta ei nyt hirmusen. Sitten iltaruoat ja Hannan kyydillä kotiin.

Käykää katsomassa Hannan blogi. (tai oikeastaan blogi on Hannan hevosen, Limpun.)

Ajattelin myös tähän loppuun vielä, että voisin järkätä kysymyspostauksen, tosin lukijoitakaan ei oo ku 3 mutta jos nyt tässä tulisi lisää..? :)

Eli kysymyksiä tulemaan!

2 kommenttia:

  1. Miksi, milloin ja missä aloitit ratsastuksen?
    Mitä lajeja ja luokkia oot kisannut?
    Ketkä on/on ollut sun elämän tärkeimpiä hevosia?
    Onko sulla jotain lempimerkkiä?
    Mitä varusteita sulla on?
    Mitä muuta harrastat?
    Mistä tykkäät eniten ratsastaessa (esteet, koulu, maastoilu, ilman satulaa etc.)?
    Minkä tasoinen oot?

    VastaaPoista