maanantai 28. toukokuuta 2012

Kisat!

Jos joku haluaa niin saa tehdä tohon biisin minusta ja Leksasta videon. ;)
Lauantaina oli siis kisat. Perjantai iltana ratsastin Leksalla kaikki askellajit läpi, ponny meni tosi kivasti. Ekat kuvat perjantailta, kisakuvat sitten lauantailta.




Poika valmiina lähtöön. Menin ilman satulaa vanhalla kentällä.

Kisapäivänä tulin sitten joskus 10 aikoihin tallille. Hain Leksan sisälle ja käytävällä sit hajrasin sen huolella läpi. Selvitin harjan ja suihkuttelin vähän kiillotusainetta. Meinasin tehä Leksalle nutturat mutten sitten jaksanut. Lyhensin sitten Leksan harjaa tai oikeestaan tasotin. Mutta nyt se on sellanen "ratsuharja". Laitoin Leksalle suitsiin vaaleansiniset pehmusteet niskaan ja turpaan. Laitoin Leksalle suojat jalkaan ja jätin sen karsinaan kun lähdettiin radan rakennukseen.

Kuvailin ekat luokat ja annoin sitten kamerani muille, että kuvaavat sillä muut ratsukot (minä ja Leksa mukaan lukien). Kuuteenkymppiin verkkasin Leson niin että kävelin aika paljon ja asettelin vähän siinä. Leksalla oli hulluna virtaa ja kiihdytteli aina kun joku meni ohi. Ravissa sit ensin vaan antoin mennä ihan reippaasti ja aloin sitten ottamaan vähän kiinni ja asettelin ja tuli siinä muutama ihan kiva pätkäkin. Otin pari laukannostoa ja siinä vähän rauhottelin. Kävin sitten tutustumassa rataan ja Raija pietti Leksaa sillä aikaa. Rata oli aika helppo, sellanen 7 esteen rata ilman uusintaa. Yksi erikoiseste oli sarjassa porttiokseri.

Hanna ja minä rataan tutustumassa.

Kävin ottamassa sitten pari hyppyä verkkakentällä ja menin radalle.

Ensimmäinen este oli minipysty. Tultiin vähän jotenki hätäsesti, mutta este oli aika helppo nii selvittiin yli.


Välissä oli suhteutettu ja se mentiin ihan kivasti yli, mutta suhtetutetun jälkee Leksa vähän kompuroi. Saatiin kuitenki pakka kasaan ja neljännen esteen yli tuliin kans vähän jotenki hätäsesti. Ite en muista juurikaan radasta mitään muuta kun lopun ja vitutuksen. :D


Eli viidennelle esteelle Leksa sitten luikahti ohi. Ensinnäkin tuliin paskalla lähestymisellä ja este ratsastettiin kulmasta kohti tuomaripöytää ja kaiuttimia. Sain Leksan pysäytettyä esteen vierellä, aika rumasti mutta pysähtypä kuitenkin. Pakitettiin sitten esteen eteen ja siitä suoraan esteen yli. En tehnyt volttia ettei tuu 8 vp ja este oli niin pieni että sen pääsi lyhyilläkin vauhdeilla yli.

Sitten tultiin rata loppuun. Oltiin toisiksi viimeisiä. :D
Jälki-ilmottauduin sitten 80 cm, en tiedä miksi, mutta onneksi menin sen.
Kävin ottaan pari verkkahyppyä 80 cm. Ennen radan alkua sai hypätä yhden erikoisesteen, sateenkaaret. Leksa yritti mennä ohi mutta ärähdin sille niin hyppäshän se.

Radan eka este oli kletanen pysty. Tuli ihan ok hyppy, ehkä ite vähän jännitin niin en päässy hyppyyn kunnolla mukaan.

Toinen este oli sitten kaarevalla linjalla ton keltasen jälkeen vihreä pysty. Se meni ilman ongelmia. Joutuin vähän ottaan puolipidatteitä kun seuraavaksi oli suhteutettu, jossa oli muuri ja vesimatto.

Suhteutetun ekalle tuli vähän outo hyppy. En ollu vaihteeksa taaskaan kunnola mukana hypyssä.

Suhteutetun väliin tais tulla joku 4 tai 5 laukkaa, en nyt muista. Toinen este suhteutetussa oli siis tollanen sininen okseri jossa oli vesimatto alla. Kiva imu nuissa kisahousuissa.... :'D

Suhteutetun jälkeen oli heti tiukka tie sarjalle. Tultiin tosi huonolla lähestymisellä, mutta Leksa pelasti.

Sarjan b-osa oli toi punanen portti okseri, jonka Leksa tunnetusti ottaa kivalla ilmavaralla. Oon tossa kuvassa kivassa nojatuolissa tuolla, mutta en tippunu!

Sitten tultiin toi sateenkaarieste. Aika tyylikäs kuva siitä.

Ja viiminen este oli kentän keskellä sit tiukalla tiellä ton sateenkaaren jälkeen sellanen normipysty. Leksa meinas yrittää ohi, mutta hyppäspä kuiteski. Jouduin tossa radalla melkein joka estellä vähän ärähtää, kun ponski meinasi mennä ohi.

Tultiin tossa 80 cm toiseksi. Neljäs sininen ruusuke mulle ja Leksalle!


Oli tosi kiva päivä ja hyvä sää!

7 kommenttia:

  1. Eihän siitä tule 8 vp jos tekee kiellon jälkeen voltin, vai jäikö mulla jotain ohi sun tekstistä? :D

    VastaaPoista
  2. siis kieltää 4 vp, voltti 4 vp :D

    VastaaPoista
  3. Eihän siitä tule erikseen mitään virhepisteitä, jos tekee voltin kiellon jälkeen?

    VastaaPoista
  4. No ei mulle ainakaan tullu mittän virhepistettä siitä kun tein voltin ku se osmo ''kielsi'' sille siniselle okserille :D

    VastaaPoista
  5. Jep. Tietysti jos kesken radan tekee voltin niin tulee siitä se 4 vp, mutta jos kiellon yhteydessä niin se on se yksi 4 vp (:

    VastaaPoista